Før du pakker kofferten og drar på ferie; se her!

Tekst:
Dynabyte Consulting AS | Tore Magler Wiggen

Dato:
28. juni 2024
Kategori:
Aktuelt | Blogg | Dynabyte

Stikkord: Dynabyte, Kontrakter, Oppfølging, Tore Wiggen

 Foto:

ishan | Unsplash

 

 

Kontrakter og oppfølging

 

Sommeren er her, og for mange dreier det seg om å lene seg litt tilbake, slappe av og nyte solen. Før du pakker kofferten og tar ferie, har vi lyst til å gi deg noen tips som du bør ta en nærmere kikk på når det gjelder kontrakter og oppfølging. 

1. Eksisterende kontrakter:  

Ta en kjapp kikk på de kontraktene du allerede har. Er det noen som nærmer seg noen frister, kanskje utløpsdato? Send ut et varsel og start prosessen med å fornye dem i god tid, slik at du unngår unødvendig stress når du kommer tilbake fra ferie.

2. Sikre dokumentasjon og sporbarhet:  

Befinner du deg i pågående prosesser, er det korrespondanse som ikke er svart utdokumenter som henger eller ikke er ferdigstilt. Sørg for at prosesser er dokumentert, godt organisert og lett tilgjengelig. Dette inkluderer tilbud, kontrakter, endringsordrer og annen relevant informasjon. En god dokumenthåndteringspraksis vil spare deg for tid og frustrasjon senere.

3. Planlegg for oppfølging: 

Selv om du er på ferie, kan det hende at det oppstår uforutsette hendelser eller spørsmål knyttet til kontrakter. Informer kunder, leverandører og interne interessenter om ferien din. Gi dem kontaktinformasjonen til en kollega som kan håndtere eventuelle nødsituasjoner. Sørg for at du har en plan for hvordan du vil håndtere disse situasjonene. Kanskje du kan delegere noen oppgaver til en kollega eller sette opp en automatisk e-postvarsling for viktige hendelser.

4. Hold deg oppdatert: 

Kontrakter kan være komplekse, og det kan fort oppstå endringer direkte eller indirekte. Før du tar ferie, ta en kikk på de siste endringene/oppdateringene i kontrakten og sørg for at du er tilstrekkelig oppdatert, også når det kommer til regelverk. Dette vil hjelpe deg med å unngå feil eller misforståelser, mens du er på ferie og når du er tilbake på jobb.

Om du til din egen ferie husker på reiseforsikring, gyldig pass, visum og billetter, har du gjort alt du kan for å sikre en jevn overgang mens du er borte! 

 

God ferie, og husk å slappe av!